Piernikowe Labolatorium
Opis
Tematem przewodnim będzie piernik w kuchni historycznej. Warsztaty kulinarne poprowadzi Maciej Barton – szef kuchni hotelu Ostoja Chobienice. Zasiada w Zarządzie Polskiej Akademii Smaku. W 2016 roku przewodnik Gault&Millau uznał go „Szefem Kuchni Tradycyjnej” na Wielkopolskę i Dolny Śląsk. W czasie konkursu kulinarnego Noble Night Wine & Food, zajął drugie miejsca zarówno w przystawce jak i daniach głównych. Interesuje się kuchnią historyczną nie tylko od strony praktycznej. Przygotowuje rozprawę doktorską na temat kuchni historycznej w Centrum Dziedzictwa Kulinarnego UMK.
Ze względu na ograniczoną liczbę miejsc obowiązuje wcześniejsza rezerwacja pod numerem (56) 656 70 87 lub (56) 565 70 87 oraz mailowo pod adresem [email protected]. Cena biletu wynosi 9 zł od osoby.