Piernikowe Labolatorium

Piernikowe Labolatorium

Opis

Tematem przewodnim będzie piernik w kuchni historycznej. Warsztaty kulinarne poprowadzi Maciej Barton – szef kuchni hotelu Ostoja Chobienice. Zasiada w Zarządzie Polskiej Akademii Smaku. W 2016 roku przewodnik Gault&Millau uznał go „Szefem Kuchni Tradycyjnej” na Wielkopolskę i Dolny Śląsk. W czasie konkursu kulinarnego Noble Night Wine & Food, zajął drugie miejsca zarówno w przystawce jak i daniach głównych. Interesuje się kuchnią historyczną nie tylko od strony praktycznej. Przygotowuje rozprawę doktorską na temat kuchni historycznej w Centrum Dziedzictwa Kulinarnego UMK.

Ze względu na ograniczoną liczbę miejsc obowiązuje wcześniejsza rezerwacja pod numerem (56) 656 70 87 lub (56) 565 70 87 oraz mailowo pod adresem [email protected]. Cena biletu wynosi 9 zł od osoby.
 

Kiedy
27 wrzesień, 2018
O której
Wstęp
Weekend w Kazimierzu Dolnym
Kazimierz Dolny
16 maj, 2023
Kazimierz Dolny to urokliwe miasteczko położone nad Wisłą w Polsce. Jest znane ze swojego malowniczego
Dzień Matki
Krynica-Zdrój
15 maj, 2023
Polska jest krajem, który słynie z licznych uzdrowisk i ośrodków spa, gdzie można odprężyć się,
Najpopularniejsze atrakcje w Polsce
Zakopane
15 maj, 2023
oferuje niezwykłą różnorodność krajobrazów, od górskich pasm po malownicze jeziora, piękne wybrzeże Bałtyku, urokliwe doliny