Mój schowek (0)
Twoja pozycja w serwisie:  Start
Wybierz województwo
Miasto
Rodzaj obiektu
Rejon


tylko ze zdjęciami

tylko z opiniami

Twoje kategorie
 
Oferty Specjalne
Newsletter
W celu otrzymywania wiadomości o
nowościach na serwisie podaj swój adres email.



Popularne Tagi
Zaskakujące smaki zimy. Nowe menu OVO Bar & Restaurant
    data dodania:2017-12-13 09:48:45
brak foto

Szef kuchni OVO Bar & Restaurant proponuje dania, które zaskoczą smakoszy. Kaczka w mandarynkowej glazurze, polędwica z jelenia szlachetnego podana z owsianką z topinamburem, opalany tuńczyk z bananowym żelem. Dodatkową atrakcją jest zimowa chatka na patio, która czeka na fanów grzanego wina. 

 Z jednej strony staramy się zaproponować gościom nowe smaki, których nie znajdą nigdzie indziej. Z drugiej chcemy, aby spotkali się z pozornie znanymi składnikami, ale w nieznanym wydaniu. Dlatego w naszej ofercie dominuje połączenie produktów charakterystycznych dla klasycznej kuchni, którą wzbogacamy o niebanalne dodatki z całego świata – mówi Piotr Apanel, szef kuchni OVO Bar & Restaurant w hotelu DoubleTree by Hilton Wroclaw przy ulicy Podwale 84 we Wrocławiu.

Na uwagę zasługuje polędwica z jelenia szlachetnego, pochodzącego z lokalnych lasów. Zostaje podana z octem z granatu, rodzimymi owocami leśnymi, gorzką czekoladą, dżemem z kopru włoskiego i mięty, a także intrygującą owsianką z topinamburem.
Nieoczywistym połączeniem jest opalany tuńczyk, podawany z żelem bananowym, masłem cytrynowym, czerwoną zupą z migdałów i cebulkami perłowymi.
W karcie znajduje się między innymi kaczka w mandarynkowej glazurze, podana z sosem z foie gras i pasternaka, czarnym duxelle z orzechów włoskich, aromatycznym puree ziemniaczanym i jarmużem. Ciekawą alternatywą jest kaczka pekińska ze śliwkowym sosem hoi-sin, siekanymi warzywami i orzeźwiającym octem z orzechów.

Dzięki umiejętnemu potraktowaniu pozornie znanych produktów, udaje nam się wydobyć na talerzu pełną paletę smaków – słodkich, gorzkich, kwaśnych i solonych, które mieszają się ze sobą i umiejętnie uzupełniają – mówi Piotr Apanel. – Zachęcamy do próbowania, do eksperymentowania. Bo w gotowaniu nie ma żadnych barier – dodaje.
Co na deser? Szef kuchni proponuje mus czekoladowy z rokitnikiem, orzechami laskowymi, glonami i masłem, a także zaskakujące połączenie rodem z Wielkiej Brytanii, czyli treacle tart z miso, pączkami róż i przełamującymi smak lodami z kwaśnej śmietany.

Zapraszamy do Wrocławskiej restauracji na podróż tym razem smaków. 

 
Wybierz swój region
Ostatnio dodane
Agroturystyka Brzozowe Wzgórze
Miejscowość : Strzyżowiec
Kategorie: Agroturystyka
pokaz wiecej
Apartamenty u Łukasza
Miejscowość : Zakopane
Kategorie: Apartamenty
pokaz wiecej

Warto zobaczyć
Pałac Mieroszewskich
Miejscowość: Będzin
pokaz wiecej
Kościół p.w. Św. Stanisława Kostki
Miejscowość: Częstochowa
pokaz wiecej
Kościół p.w. św. Kazimierza Królewicza
Miejscowość: Częstochowa
pokaz wiecej
Zamek Mirów
Miejscowość: Bobolice
pokaz wiecej
Kościół p.w. Św. Brata Alberta Chmielowskiego
Miejscowość: Częstochowa
pokaz wiecej
Grzęda Mirowsko-Bobolicka
Miejscowość: Bobolice
pokaz wiecej
Góry Pieprzowe
Miejscowość: Sandomierz
pokaz wiecej
Kościół parafialny Św. Wawrzyńca
Miejscowość: Bobrowniki
pokaz wiecej
Źródła Elżbiety
Miejscowość: Janów
pokaz wiecej
Posąg Chrystusa na kolumnie
Miejscowość: Nowy Wiśnicz
pokaz wiecej


Copyright 2009-2019 - Wszelkie prawa zastrzeżone przez serwis Infoturystyka.pl
powrót na górę